Aan welke kant van het bed slaap jij, gezien vanuit ligpositie? Links? (zeg ja!) Lucky you! Niet alleen staan de mensen die aan de linkerkant uit bed stappen vrolijker op, ook zijn ze een stuk meer tevreden over hun werk. ‘Linksslapers’ hebben meer vrienden, betere vriendschappen en ook nog eens een positievere kijk op het leven.

 

Linksslapers staan positiever in het leven

Uit onderzoek van een Britse beddenfabrikant blijkt dat de kant waaraan je slaapt invloed heeft op je humeur. Het onderzoek waar ongeveer 1000 britten aan deelnamen is een tijd geleden gepubliceerd in de Daily Mail. Zij onderzochten duizend mensen uit Engeland op hun positie in bed. De uitkomst was duidelijk: wie aan de linkerkant van een tweepersoonsbed slaapt is gelukkiger dan degene die rechts slaapt.

 

Cijfers op een rij

Linksslapers zouden positiever in het leven staan en kunnen beter omgaan met een stressvolle werkdag. Meer dan 25% van de deelnemers die links slapen ziet het leven over het algemeen positief in, tegenover 18% van de rechtsslapers (best weinig, vind je niet?). Circa 65% van de linksslapers reageert rustiger in een crisissituatie dan hun bedpartner. Ook hebben ze meer zelfvertrouwen, hierdoor zouden linksslapers meer kans maken op een vaste baan. Uit een ander onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de linksslapers weigert om te wisselen van kant. Logisch: je bent gewoon gehecht aan je eigen plekkie toch?!

 

Rechtsslapers hebben vaker een ochtendhumeur

Rechtsslapers zouden een grotere hekel hebben aan hun baan, waardoor ze in de ochtend vaker chagrijniger zijn. Ook zouden rechtsslapers wat neerslachtiger zijn en alles in het leven wat somberder inzien. Gratis tip voor alle rechtsslapers onder ons: een goede 7,5 tot 8 uur slaap doet wonderen voor je humeur ;-)

 

Wel een (financieel) voordeel voor rechtsslapers

Slaap je altijd aan de rechterkant en heb je deze blog vol ongeloof gelezen? Dan wil ik je eerst een compliment geven voor je doorzettingsvermogen, ondanks het 'slechte nieuws'. Maar geen zorgen hoor, ook aan de rechterkant slapen heeft zo zijn voordelen! Rechtsslapers verdienen namelijk vaak meer dan hun metgezellen aan de andere kant. Katsjing!

 

Representatief onderzoek?

Oké oké, toegegeven: het is geen rocketscience en wetenschappelijke onderzoekers zullen zich vast achter de oren krabben, maar grappig is het onderzoekje wel!