De molton: een onderdeel van het beddengoed dat vaak wordt onderschat. Maar het heeft een zeer belangrijke functie! Het absorbeert transpiratievocht en voelt heerlijk zacht aan. Een essentieel onderdeel van het beddengoed waarmee je je matras kunt beschermen! Met een molton verleng je de levensduur van het matras. Een molton hoeslaken wordt ook wel matrasbeschermer genoemd en ligt tussen het matras en hoeslaken in. Lees er meer over in deze blog!

 

Wat is de betekenis van ‘molton’?

Wist je dat ‘molton’ in feite niet het product zelf is, maar een techniek? Molton is afgeleid van het woord moltonneren of mollis, dat zacht betekent. Simpel gezegd betekent het dat een basisstof - zoals katoen of polyester - geruwd is. Hierdoor voelt het anders aan dan een normaal hoeslaken: wollig en extra soft! Daarnaast zorgt deze techniek ervoor dat het materiaal extra goed vocht opneemt. Een belangrijke functie voor de hygiëne en bescherming van het (topdek)matras!

 

Het grote voordeel van een molton

Zoals je inmiddels weet heeft een molton uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Terwijl je slaapt verlies je veel vocht, variërend van 0,25 tot 2 liter per nacht (!). Het vocht trekt deels in het hoeslaken en - als je geen matrasbeschermer/molton hebt - ook deels in het matras. Als het vocht niet wordt geabsorbeerd en in het matras komt vormt dit een broedplaats van ongezonde bacteriën en geuren. Niet bepaald bevorderlijk voor je gezondheid! Daarnaast wordt de kwaliteit van het matras zo steeds minder en dat is natuurlijk niet wat je wilt!

 

Gebruik een molton voor optimale hygiëne

Plaats je onder je gewone hoeslaken een molton hoeslaken dan ben je verzekerd van een goede bescherming. Dankzij het absorberende vermogen van een molton komt er minder vocht en bacteriën in je matras en/of topper waardoor er veel minder snel sprake is van slijtage. Hierdoor gaat je matras een stuk langer mee! En je kunt je voorstellen: ook een stuk hygiënischer. Het is wel belangrijk om de molton regelmatig (1 x in de week) te wassen om de werking en frisheid te behouden.

 

Molton kussensloop: ook belangrijk ter bescherming van hoofdkussen

Behalve dat we ’s nachts veel transpireren verliezen we ‘s nachts ook speeksel. Denk aan iets simpels als slapen met open mond, een ‘loopneus’ als je verkouden bent of een onverwachte bloedneus. Daarom is het ook van belang om een molton kussensloop aan te schaffen, ter bescherming van je hoofdkussen. Sommige mensen gebruiken een dubbele kussensloop, maar dat helpt niet omdat een kussensloop een platte katoenen vezel heeft die niet absorbeert. Hoe gladder het oppervlak, hoe makkelijker het vocht erdoorheen trekt. Niet echt fris dus! Zoals je inmiddels weet bestaat een molton uit geruwde katoen, dus met een molton kussensloop kan je je hoofdkussen goed beschermen. Over de molton kussensloop doe je de kussensloop van het dekbedovertrek. Via deze link vind je alle molton kussenslopen van Lusanna.nl!

 

Molton hoeslaken bestellen?

Lusanna.nl heeft molton hoeslakens voor gewone matrassen, moltons voor topdekmatrassen én voor splittopdekmatrassen. Ook zijn er waterdichte moltons of incontinentie hoeslakens beschikbaar. Je kunt dezelfde maat aanhouden als van het matras. Via deze link vind je alle moltons van Lusanna.nl.

Duidelijk verhaal, toch? Een molton hoeslaken is een onmisbaar onderdeel van je beddengoed!

KORTING | Gebruik de kortingscode MOLTON10 voor maar liefst 10% extra korting op ALLE moltons van Lusanna.nl!