Jouw slaapkamer is dé plek om ultiem te ontspannen, het liefst natuurlijk samen met je partner. Hoe zorg je ervoor dat je écht kan genieten van een romantisch moment met z´n tweeën? Je omgeving heeft daar grote invloed op. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan met onze tips voor een romantische slaapkamer! Zo maak je van je saaie slaapkamer een romantische plek.

 

Tip 1: Vermijd rommel in de slaapkamer

Je slaapkamer binnenlopen en gelijk over een stapel wasgoed struikelen… uh, niet echt bevorderlijk voor een romantische avond. Zorg er dus voor dat de slaapkamer opgeruimd is! Een mooi opgemaakt bed, geen rondslingerende kleding of andere prullaria. Wat zeggen ze toch altijd? Oja, ‘een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd’. En een ‘opgeruimd hoofd’ staat veel meer open voor romantiek! De slaapkamer is een plek waar je tot rust wilt komen, niet een plek waar je je ergert aan rommel.

 

Tip 2: Maak je bed altijd netjes op

Een bed is het grootste en belangrijkste item in de slaapkamer, dus zorg ervoor dat het er aantrekkelijk uitziet. Een luxe boxspring met hoofdbord is gelijk een echte eyecatcher in de slaapkamer, maar ook een ‘simpel’ bed kan romantisch zijn. Kies voor een mooi dekbedovertrek dat aansluit bij het kleurenpalet in je slaapkamer en maak je bed iedere ochtend netjes op. Dat ziet er altijd uitnodigend uit! Een mooie sprei aan het voeteneind en een paar sierkussens op het bed doen ook wonderen voor de uitstraling in de slaapkamer. Zo wordt je slaapkamer een aantrekkelijke plek om tijd in door te brengen!

 

Tip 3: Zorg voor gezellige verlichting

Naast de 'grote' verlichting is het goed om ook zachte verlichting te installeren in de slaapkamer. Dimbare verlichting of gerichte spotjes kunnen heel romantisch zijn, maar een lichtsnoer geeft helemaal een romantische sfeer! Hang het lichtsnoer bijvoorbeeld langs de deur of net boven het hoofdbord van je bed. Kaarsen zijn natuurlijk het toppunt van romantiek, maar wel brandgevaarlijk. Goed oppassen dus!

 

Tip 4: Schaf planten aan voor in de slaapkamer

Wist je dat planten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze bevorderen onder andere de lucht- en slaapkwaliteit. Maar welke planten kun je nu het beste aanschaffen voor in de slaapkamer? Een paar goede opties zijn bijvoorbeeld lavendel, aloë vera, jasmijn en klimop. In deze blog lees je er meer over!

 

Tip 5: Verban tv, mobiel, tablet en laptop uit de slaapkamer

Heb jij een tv in de slaapkamer staan? Samen voor de tv hangen kan heel fijn zijn, maar het is niet echt bevorderlijk voor de romantiek in de slaapkamer! Evenals mobieltjes, tablets en laptops trouwens. Verban alle apparaten uit de slaapkamer en neem écht de tijd voor elkaar. Dat geeft gelijk een stukje rust. Het zal je relatie ten goede komen!

 

Tip 6: Ga voor zachte pasteltinten in je slaapkamer

Welke kleur(en) heb jij op de muur of qua accessoires in de slaapkamer? Kleur kan namelijk ook helpen een romantische vibe te creëren! Kies bijvoorbeeld voor zachte pasteltinten. Hierdoor ontstaat er gelijk een liefelijke, dromerige sfeer in jouw slaapkamer. Wat verder goede kleuren zijn voor in de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen lees je in deze blog.

 

Deze simpele tips kunnen een enorm verschil maken voor de sfeer in je slaapkamer! Is jouw slaapkamer al een beetje romantisch? En heb jij zelf misschien nog een paar goede ideeën?