Welk matras past het beste bij mij?

  • Geplaatst op
  • 0
Welk matras past het beste bij mij?

Voor- en nadelen per type matras op een rij

Pocketvering, koudschuim, latex… vind jij het ook zo lastig om te kiezen welk matras het beste bij jou past? Ik kan het me goed voorstellen! Welke matraslengte je nodig hebt is makkelijk te bepalen: tel 20 cm op bij je lichaamslengte et voilà, dit is de (minimale) matraslengte die je nodig hebt. Maar het materiaal van het matras is een ander verhaal. Niet alleen de matraskenmerken, maar ook je gewicht en wensen bepalen welk matras het beste bij jou past. Ben je benieuwd? In dit artikel vertel ik je welk soort matras bij welke behoeftes past. Zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken! Wist je trouwens dat je bijna elk matras kan proefliggen in onze showroom?


Pocketvering matrassen

Pocketveermatras_blog_Lusanna.nlEen van de meest gekozen matrassoorten is een pocketveer matras. Dit matras heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het matras is opgebouwd. Onder de afdeklaag van het matras zitten namelijk ijzeren of metalen veren ingepakt in een hoesjes, ook wel pockets genoemd. Elke veer kan zich daardoor afzonderlijk aanpassen op de druk die erop wordt uitgeoefend. Zo zorgt het matras voor perfect comfort, aangepast op aangepast op de bouw en lighouding van jouw lichaam!

Voordelen pocketveer matras
- Uitstekende ventilatie
- Koel – ideaal voor mensen die het snel warm hebben en/of transpireren
- Duurzaam
- De afdeklaag kun je zelf bepalen
- Ook geschikt voor hoog gewicht

Nadelen pocketveer matras
- Kan (vooral in de winter) relatief koud aanvoelen
- Minder geschikt voor mensen met een stofallergie
- Weinig ondersteuning bij rolbodem

Benieuwd naar de verschillende pocketvering matrassen? Kijk naar ons aanbod van pocketveringmatrassen!  

 


Koudschuim matrassen

Koudschuimmatras_blog_Lusanna.nlKoudschuim is op dit moment één van de vooroplopende technologieën. Het is namelijk een type matras dat veel goede eigenschappen combineert. Overigens heeft de naam niets te maken met hoe koud of warm het schuim aanvoelt, maar met de manier waarop het schuim wordt geproduceerd. Ik zet de voor- en nadelen voor je op een rij:

Voordelen koudschuim matras
- Duurzaam
- Veerkrachtig
- Goede vochtregulerende eigenschappen
- Weinig kans op kuilvorming
- Hygiënisch


Nadeel koudschuim matras
- Kan redelijk stug aanvoelen

Benieuwd naar de verschillende koudschuim matrassen? Bekijk ze hier! Traagschuim matrassen

Traagschuimmatras_blog_Lusanna.nlTraagschuim - ook wel NASA schuim genoemd - wordt vaak als afdeklaag gebruikt, in combinatie met een kern van bijvoorbeeld pocketvering of koudschuim. Traagschuim werkt drukverlagend en wordt zachter als het in contact komt met lichaamswarmte. Ideaal voor mensen met gewrichtsklachten! Door de lichaamstemperatuur wordt het schuim soepeler en zachter. Een aantal voor- en nadelen van traagschuim zijn hieronder opgesomd:


Voordelen traagschuim matras 
- Werkt drukverlagend, gewrichten en spieren worden minimaal belast
- Vormt zich naar je lichaam
- Soepele veerkracht


Nadelen traagschuim matras
- Snel warm
- Kan bij koude temperaturen in het begin iets harder aanvoelen

Bekijk hier ons aanbod aan traagschuim matrassen
!

 


Bonellvering matrassen

Bonellveermatras_blog_Lusanna.nlMatrassen met Bonellvering worden ook wel binnenvering matrassen genoemd. Ze zijn eenvoudig en staan vooral bekend om de voordelige prijs. Doordat het matras prima ventileert is het een lekker koel matras. De veren van dit matras zitten als een soort spiraal aan elkaar verbonden. Hierdoor kunnen de veren nauwelijks los van elkaar bewegen, waardoor het comfort wordt beperkt. Dit type matras wordt steeds minder verkocht. Wel wordt de binnenveringtechniek nu regelmatig gebruikt voor boxspringbodems.


Voordelen bonellveer matras
- Goedkoop
- Uitstekende ventilatie


Nadeel bonellveer matras
- Beperkte ondersteuning en comfort
- Kan niet zwaar belast worden
- Snel(ler) kans op kuilvorming
- Niet geschikt voor verstelbare bedbodems
- Beweegt lang na als je je omdraait

Bekijk hier ons aanbod van bonellvering matrassen
!  


Latex matrassen

natural latex mattressEen latex matras is verkrijgbaar in een natuurlijke en synthetische variant. Natuurlijke latex is zeer duurzaam en wordt afgetapt uit rubberbomen. Natuurlijke latex is schaars en daardoor kostbaar. Synthetische latex wordt gefabriceerd en heeft veel gelijke kenmerken met natuurlijke latex, maar ligt wat warmer, is minder duurzaam, maar daardoor stukken voordeliger! Latex is van nature erg veerkrachtig en biedt daardoor goede ondersteuning. Een aantal voor- en nadelen van latex matrassen staan hieronder:


Voordelen latex matras
- Soepel
- Gewrichten worden minimaal belast
- Veerkrachtig
- Goede ondersteuning


Nadelen latex matras
- Matig ventilerend vermogen
- Warm

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons aanbod latex matrassen!  Kies wat jij belangrijk vindt

Uiteindelijk gaat het er echt om wat jíj het belangrijkste vindt voor jouw ultieme slaapervaring. Je weet nu wat welk matras te bieden heeft, dus ik hoop dat dit je helpt bij het maken van je keuze! Op welk type matras slaap je nu? En wat lijkt jou - na het lezen van deze blog - het prettigste matras? Laat het weten in de reacties! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze productspecialisten zijn elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 te bereiken! Bel 085-2732284 of stuur een mailtje naar klantenservice@lusanna.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »