Sorteer op:

Aantal producten per pagina:

Dekbedden

Ben je op zoek naar dekbedden, maar weet je nog niet precies welk type dekbed geschikt is voor jou? Dat is ook niet zo gek! Er zijn meerdere soorten dekbedden verkrijgbaar, en het liefst koop je een dekbed die goed is voor alle seizoenen. Maar voor welk type dekbed kun je dan het best kiezen? Wij adviseren je hier graag in! Hoewel de keuze uiteindelijk voornamelijk een kwestie is van persoonlijke voorkeur, leggen we je graag enkele verschillen uit tussen dekbedden.

Dekbedden: synthetisch dekbed, wollen dekbed of een donzen dekbed?

Als je op Lusanna.nl op zoek bent naar een dekbed, dan heb je de keuze uit synthetische dekbedden, donzen dekbedden, wollen dekbedden, zomerdekbedden en kinderdekbedden. En binnen die categorieën heb je de keuze uit verschillende producten. Heel wat om uit te kiezen dus! Het is natuurlijk fijn dat we een breed assortiment hebben, maar het kan ook leiden tot keuzestress. Want welk dekbed is nu geschikt voor jou?

Het verschil tussen de verschillende soorten dekbedden

Donzen dekbed: Erg licht, des te hoger het donspercentage des te lichter het dekbed. Een donzen dekbed ventileert goed. Dit heeft alles te maken met de luchtcirculatie tussen de veren. Daarnaast weet een donzen dekbed de warmte vast te houden door de stilstaande lucht in de luchtkanaaltjes van de veren. Een groot voordeel van het donzen dekbed is de levensduur. Mits goed onderhouden (lees: regelmatig luchten) gaat een goed donzen dekbed 15 tot 25 jaar mee. Over het algemeen is een donzen dekbed prijziger dan bijvoorbeeld een synthetisch dekbed, maar een donzen dekbed gaat weer veel langer mee. Of een donzen dekbed dus echt ‘duurder’ is, laten we aan jou ter beoordeling over.

Wollen dekbed: Beschikt over een zeer goede temperatuur- en vochtregulatie. Transpireer je bijvoorbeeld veel tijdens je slaap? Dan is een wollen dekbed een uitkomst. Een wollen dekbed kan namelijk tot circa 35 procent van het eigen gewicht aan vocht opnemen. Dit alles zonder vochtig of klam aan te voelen. De meeste mensen beschikken over een wollen dekbed.

Synthetisch dekbed: Van alle dekbedden, is het synthetische dekbed over het algemeen het best voor de portemonnee. Een synthetisch dekbed is daarnaast aan te raden voor mensen met een huisstoftijmallergie. Dat zit zo: een synthetisch dekbed kun je eenvoudig thuis in de wasmachine wassen, huisstofmijt gaat hierdoor dood.

Persoonlijk advies over dekbedden?

We hebben je kennis laten maken met enkele eigenschappen van verschillende dekbedden. Wil je liever persoonlijk contact met een expert? Je bereikt ons op werkdagen (09.00 uur tot 17.00 uur) op telefoonnummer: 085-2732284 (lokaal tarief). Ook kun je ons een e-mail sturen via het contactformulier.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »